Πως να γλιτώσεις 80.000€ παίζοντας blackjack

Αν είσαι φανατικός παίχτης του blackjack τότε στο παρόν άρθρο θα μπορέσεις να δεις πως μπορείς να γλιτώσεις 80.000€ μακροπρόθεσμα σε βάθος πολλών ετών. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως υπάρχουν δύο δίδυμα αδέρφια, ο Τζακ και ο Τζο που παίζουν μπλάκτζακ 10.000 χέρια τον χρόνο για 50 χρόνια. Αν το μέσο ποντάρισμα υποθέσουμε ότι είναι 10€ το χέρι τότε ο καθένας σε ένα διάστημα 50 ετών θα έχει ποντάρει από 5 εκ. δολάρια. Ο ένας από τα δύο αδέρφια, ο Jack δεν χρησιμοποιεί κάποια στρατηγική και παίζει περισσότερο με το ένστικτο. Με το πλεονέκτημα του καζίνο αναμένεται να χάσει περίπου 100.000€.

Από την άλλη πλευρά ο Τζο ακολουθεί μια διαφορετική πορεία και παίζει αφού πρώτα έχει μάθει την βασική στρατηγική του παιχνιδιού την οποία και ακολουθεί κι αν δεν ξέρει πως να παίξει σωστά ένα χέρι πάει πάσο. Στα ίδια χρόνια ο Τζο αναμένεται να χάσει 20.000€ μειώνοντας το πλεονέκτημα σε 0.4%. Άρα θα έχει γλιτώσει σε σχέση με τον αδερφό του 80.000€.

Αξίζει λοιπόν να μάθεις και να εξασκηθείς πάνω στη βασική στρατηγική του μπλάκτζακ πριν ξεκινήσεις να παίζεις; Η απάντηση είναι σαφώς και αξίζει γιατί γνωρίζοντας και εφαρμόζοντας την σωστή βασική στρατηγική γλιτώνεις χρήματα σε βάθος χρόνου. Οπότε μην ξεκινάς να παίζεις χωρίς πρώτα να έχεις μάθεις την βασική στρατηγική και να έχεις εξασκηθεί στην εφαρμογή της.