Φιλοδώρημα Στον Ντίλερ – Πώς και Γιατί;

Είναι γεγονός πως πολλοί παίχτες στο blackjack δεν νιώθουν και πολύ άνετα με το να δώσουν ένα tip στον ντίλερ κυρίως γιατί δεν ξέρουν πότε πρέπει να το κάνουν, γιατί να το κάνουν και πόσο να είναι το μέγεθος. Γιατί στην τελική ποιος είναι ο λόγος θα σκεφτεί κάποιος να δώσω ένα διλοδώρημα στον ντίλερ αφού όπως και να χει αυτό δεν πρόκειται με κάποιον μαγικό τρόπο να βελτιώσει τις πιθανότητες νίκης μου στο παιχνίδι. Από την άλλη το tip θεωρείται κάτι σαν ένα χαμένο ποσό οπότε ποιος ο λόγος να το δώσω στον ντίλερ και να μην το ποντάρω.

Ο βασικός λόγος του φιλοδωρήματος είναι ότι αυτό θα σας εξασφαλίσει κατά κάποιον τρόπο ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές ότι θα έχετε απέναντί σας ένα πιο φιλικό και εύθυμο ντίλερ για να κάνετε παιχνίδι..και αυτό για πολλούς σημαίνει πολλά. Υπάρχουν 2 τρόποι για να μπορέσεις να δώσεςι φιλοδώρημα στον ντίλερ, Ο πρώτος είναι να αφήσεις κάποιες μάρκες πριν μοιραστούν τα χαρτιά στην άκρη του τραπεζιού και να πεις «αυτά είναι για σένα». Ένς άλλος τρόπος που θα φέρει πολλά χαμόγελα και θα ελαφρύνει και το κλίμα είναι να ποντάρεται στο χέρι σας και για τον ντίλερ. Ένα δηλαδή ποσό από τα κέρδη να τα καρπωθεί ο ντίλερ αν τελικά κερδίσετε την παρτίδα.

Αν πάλι δεν κερδίσει το χέρι που έχετε τότε αυτό είναι εν μέρει αρνητικό καθώς ο ντίλερ δεν θα λάβει κανένα tip. Ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη μου είναι να τοποθετήται το tip πάνω από το βασικό ποτνάρισμα πάνω στο τραπέζι. Αν υπόθέσουμε ότι πονταρεις για παράδειγμα 25€ σε πράσινες μάκρες μπορείς να ποντάρεις τα 20€ σε πράσινες και το 5€ σε κόκκινη μάρκα στην κορυφή Αν το χέρι κερδίσει παίρνεις τις πράσινες και αφήνεις την κόκκινη για τον ντίλερ.

 Μάλιστα αυτός ο τρόπος σου γλιτώνει και το 50€ του πονταρίσματος γιατί ουσιαστικά ο ντίλερ θα σου δώσει 2 κόκκινες μάκρες οπότε θα πάρεις πίσω το ποντάρισμα και θα αφήσεις την κερδισμένη μάρκα για τον ντίλερ, ενώ αν το κάνεις στην εξωτερική πλευρά του τραπεζιού τότε ο ντίλερ θα πάρει και το ποντάρισμα για αυτόν ως tip.

Τέλος το ύψος του φιλοδωρηματος εξαρτάται και από το τι παίχτης είναι ο καθένας. Αν για παράδειγμα είσαι ένας παίχτης που ποντάρει 5€ τότε το tip θα ήταν καλό να κυμαίνεται ανάμεσα σε ένα ή δύο ευρώ.